• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Львові відбувся Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в України»
опубліковано 29 жовтня 2021 року о 14:36

З 28 по 30 жовтня 2021 року у Львові відбувся Всеукраїнський форум молодіжних центрів «Молодіжні центри в України». Форум зібрав понад 70 учасників з різних куточків України. Серед учасників працівники центральних органів виконавчої влади, профільних структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад, які відповідають за розвиток молодіжної політики, чинних молодіжних центрів (просторів) в Україні, підліткових клубів, центрів юнацтва, центрів краєзнавства та туризму та бібліотек, які прагнуть розвивати мережу молодіжних центрів та просторів в Україні. 

Форум  спрямований на розвиток мережі молодіжних центрів, підвищення якості молодіжної роботи та створення платформи для розвитку молодіжних центрів і просторів в Україні. 

Одним з основних завдань є напрацювання пропозицій щодо формування державної політики в напрямі розвитку молодіжних центрів та просторів в Україні. Таке під силу лише справжнім «динозаврам» та «динозавриням» молодіжної роботи.

Участь у відкритті форуму взяли заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як, голова Правління Асоціації молодіжних центрів України Олена Подобєд-Франківська та національний експерт Ради Європи, керівник громадської організації «Форум розвитку громадянського суспільства» Олексій Коваленко.

Заступниця Міністра Марина Попатенко зазначила, що одним із пріоритетних напрямів молодіжної політики є розвиток молодіжних центрів за європейським зразком, діяльність яких спрямована на посилення роботи державних структур та створення умов для соціального становлення та розвитку молоді. На сьогодні в Україні вже діє кількасот обласних і місцевих молодіжних центрів і просторів різних форм власності, утворених на базі закладів освіти, культури, спорту, і їх кількість поступово збільшується.

Начальник відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді Марія Сакута презентувала учасникам форуму стандарти надання послуг молодіжними центрами, Порядок присудження Національного знаку якості, рекомендації щодо роботи молодіжних просторів, реєстр молодіжних центрів, мережу молодіжних центрів та перспективи для молодіжних центрів.

Під час форуму учасники  напрацювали пропозиції щодо удосконалення нормативно-правового регулювання діяльності молодіжних центрів в Україні, зокрема, стандарти молодіжних центрів «Вимоги до надання безоплатних послуг соціального становлення та розвитку молоді молодіжними центрами», знак якості молодіжних центрів: «Порядок присудження молодіжним центрам Національного знаку якості, моніторингу та оцінки ефективності їхньої діяльності»  та молодіжні простори: «Рекомендації щодо організації роботи молодіжного простору».

Організатори форуму: Міністерство молоді та спорту України спільно з  управлінням молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр», Асоціацією молодіжних центрів України, громадською організацією «Форум розвитку громадянського суспільства», координаційною радою Ініціативи  «Партнерство «Відкритий Уряд» і проводиться відповідно до  методик проєкту Ради Європи  «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux