• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Уряд затвердив Типове положення про координаційну раду з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності
опубліковано 25 квітня 2023 року о 09:20

Кабінет Міністрів України затвердив Типове положення про координаційну раду з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевому органі виконавчої влади, органі місцевого самоврядування. Відповідну постанову Уряд прийняв 18 квітня.

Зазначений нормативно-правовий акт прийнято за ініціативи Мінмолодьспорту, на виконання Закону України від 13 грудня 2022 року № 2834–IX «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності»

Актом рекомендовано Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування вирішити питання щодо утворення координаційних рад з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Координаційна рада з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності – постійно діючий консультативно-дорадчий орган, що утворюється з метою участі в оцінюванні ефективності державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності та сприяє координації діяльності суб’єктів відносин у зазначеній сфері на відповідній території.

Слід зазначити, що чинною залишається постанова Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 р. № 999 «Про затвердження Типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації» (зі змінами) на виконання якої утворені та функціонують на місцях координаційні ради з питань національно-патріотичного виховання.

З прийняттям Закону України № 2834 національно-патріотичне виховання є складовою державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Мінмолодьспорту визначено центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Відповідні зміни внесено у Положення про Міністерство молоді та спорту України постановою Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2023 р. № 202.

7 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 320 «Про утворення Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності» відповідно до якої утворено Координаційну раду з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності – постійно діючого консультативно-дорадчого органу Кабінету Міністрів України.

Відтак, із затвердженням Урядом Типового положення про координаційну раду з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевому органі виконавчої влади, органі місцевого самоврядування зазначені державні органи можуть розпочинати процес утворення таких координаційних рад на відповідній території та затверджувати положення про зазначені ради з урахуванням Типового положення.

Питання щодо припинення діяльності раніше створених координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання покладається на місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, при яких такі координаційні ради створені.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux