• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вадим Гутцайт закликав ЄС надати Україні статус кандидата на вступ та розповів, які переваги це дасть українському спорту
опубліковано 08 червня 2022 року о 09:53

Напередодні засідання Європейської Ради Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт від імені спортивної спільноти України закликав лідерів країн-членів Європейського Союзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Звернення він опублікував у своєму Facebook.

Міністр наголосив, що Україна виборола право бути частиною європейської родини, адже щодня українці захищають світ від російської агресії: відстоюють мирне і вільне майбутнє Європи ціною життів. Вадим Гутцайт закликав лідерів європейських країн на саміті ЄС, що відбудеться 23-24 червня, схвалити заявку України, продемонструвавши щирість, єдність і відданість цінностям.

«Президент України Володимир Зеленський наголошує: не існує ніяких альтернатив кандидатства, нам не цікаві гібридні формати. Такою є воля всього українського народу. Від імені спортивної спільноти України закликаю лідерів країн-партнерів зробити історичний крок і надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС», — написав Міністр.

Він також розповів, які переваги статус кандидата надасть українському спорту. Зокрема, розширену взаємодію з країнами ЄС, автономізацію спортивних федерацій як необхідний елемент в розбудові європейської спортивної моделі, інтегрований підхід у питаннях координації політики щодо боротьби з допінгом, корупцією у спорті, договірними матчами, насильством під час спортивних заходів, іншими негативними явищами у спорті.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт також нагадав, що ключові для Мінмолодьспорту документи - Національна молодіжна стратегія до 2030 року і Стратегія розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року - побудовані відповідно до європейських стратегій. Тож Мінмолодьспорту вже впроваджує європейські практики в управління сферою молодіжної політики, фізичної культури та спорту і готове до нового кроку.

«Україна усвідомлює відповідальність і готова до неї - готова до подальшої тривалої роботи з проведення ключових реформ, вдосконалення демократичних інституцій одночасно з повоєнною відбудовою нашої держави… Час невизначеності має минути. Ми, українці, давно обрали своє майбутнє і точно знаємо - хто ми і чого варті. З нами Європа стане ще сильнішою», — зазначив Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, в Україні триває національна комунікаційна кампанія «Embrace Ukraine. Strengthen the Union» на підтримку кандидатства країни в члени ЄС. В рамках кампанії Мінмолодьспорту спільно з українськими зірками світового спорту записали серію відеозвернень із закликом надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

У записі взяли участь колишній гравець і тренер збірної України з футболу, володар Золотого м’яча Андрій Шевченко, перша ракетка України Еліна Світоліна, колишній футболіст і тренер Сергій Ребров, дзюдоїстка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Дар’я Білодід, шаблістка, олімпійська чемпіонка 2008 року Ольга Харлан, легкоатлетка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Ярослава Магучіх, плавець, срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор-2020 Михайло Романчук, чемпіон світу з боксу Олександр Усик.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux