• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Визначено переможців грантового конкурсу «Час діяти, Нестримні»
опубліковано 19 липня 2024 року о 15:22

18 липня підведено підсумки грантового конкурсу «Час діяти, Нестримні» та оголошено 15 переможців. На заході були присутні радниця - уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна та очільник Міністерства молоді та спорту Матвій Бідний.

«Коли мова йде про адаптивний спорт, ми маємо розуміти, що це не лише про фізичну форму та здоров'я, але й про підтримання ментального стану в нормі, про повернення відчуття власного тіла, власної сили та спроможності, про формування міцного кола однодумців, відчуття «своїх» поруч. І це далеко не повний перелік. Кожна людина, яка займається адаптивним спортом, вкладає в це власні сенси та рушить до своїх особистих цілей. Та головне, щоб люди по всій Україні мали можливість займатися ним, і не лише в обласних місцях, а й в невеличких громадах. І тому розвиток адаптивного спорту є важливим для всієї країни та всіх людей. Це дійсно перші кроки, але я вірю, що попереду доєднання інших громад і широке продовження», – зазначила Тетяна Ломакіна.

Проєкт «Час діяти, Нестримні» та відкриття адаптивних клубів розширює можливості для людей з пораненнями, з інвалідністю, ветеранів війни через спорт та рухову активність. На цьому наголосив очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний під час оголошення результатів грантового конкурсу. 

«В Україні успішно функціонують вже 30 адаптивних клубів, у яких військові, ветерани війни, люди з інвалідністю займаються спортом та оздоровчою руховою активністю. Ця ініціатива є важливим кроком до розбудови безбарʼєрного простору, піклування про осіб із бойовим досвідом, осіб з травмами та інвалідністю. Ми плануємо збільшувати кількість адаптивних клубів по всій Україні, адже спорт та рухова активність допомагають людям у процесі  реабілітації», – сказав Матвій Бідний.

Також на заході відбулося урочисте представлення амбасадорки безбар’єрності Мінмолодьспорту Ольги Бенди, яка є координатором соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України» у Бучанському районі Київщини. Ольга – ветеранка війни, учасниця жіночої збірної України з ампфутболу, амбасадорка Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України. Вона активно підтримує ініціативи з розвитку спорту серед ветеранів та людей з інвалідністю.

За результатами конкурсу оголошено 15 громад, які на умовах співфінансування створять спортивні простори для адаптивного спорту. Це важливий крок у підтримці ветеранів та людей з інвалідністю, спрямований на відновлення їхнього здоров'я та соціальної адаптації. І важливим є те, що подібні спортивні простори починають з’являтися не тільки у великих містах, а й у невеликих територіальних громадах. Загальний бюджет проєкту становить 9,7 млн грн.

Проєкт «Час діяти, Нестримні» реалізує Благодійний фонд «МХП - Громаді» спільно з державною установою «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у рамках соціального проєкту Президента України «Активні парки» за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Проєкт реалізується у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка реалізується за ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux