• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
За особливі досягнення молоді у розбудові України вручено 20 Премій Кабінету Міністрів України
опубліковано 16 вересня 2021 року о 14:18

Двадцять лауреатів, обрані Комітетом з присудження Премії, отримали диплом, нагрудний знак і грошову винагороду. Їх досягнення сприяли розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні.

Під час зустрічі з лауреатами Премії Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов наголосив, що молодь завжди була, є і буде активним рушієм змін у державі. 

«Молодь відіграє важливу роль в усіх суспільно-політичних, економічних, культурних процесах України. Ми як влада маємо зробити усе необхідне, аби українська прогресивна молодь впевнено заявляла про себе на міжнародній арені та реалізовувала і відкривала свій потенціал розвиваючи державу», – наголосив Міністр Кабінету Міністрів України.

Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко додала, що молодь потрібно заохочувати, аби вона залишилась в Україні і продовжувала активно розвивати державу. 

«З боку Мінмолодьспорту ми підтримуємо ініціативи молоді та готові сприяти впровадженням усіх ініціатив задля розвитку їх потенціалу в Україні. Ця Премія - це не лише визнання для активних молодих людей, а й мотивацією робити добрі справи на благо розвитку нашої держави в подальшому», - додала заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко. 

У свою чергу, побажав й надалі розвиватись та впроваджувати ініціативи на місцевому та регіональному рівнях і Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, який також був присутній на урочистій події. 

Для довідки: 

Премія Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України присуджується особам віком до 35 років.

Премія присуджується за особливі досягнення, що сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні, у попередньому році за такими напрямами:

1) правозахисна та політична діяльність, боротьба з корупцією, розвиток місцевого самоврядування та місцевої самоорганізації населення, вирішення питань житлово-комунального господарства;

2) національно-патріотичне виховання громадян, підготовка молоді до захисту незалежності і територіальної цілісності України, розвиток волонтерського руху, сприяння Збройним Силам та іншим утвореним відповідно до законів військовим формуванням та правоохоронним органам спеціального призначення, надання допомоги особам, які беруть або брали участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях;

3) вшанування та надання допомоги учасникам боротьби за незалежність України у XX столітті, жертвам політичних репресій та членам їх сімей, впорядкування військово-меморіальних об’єктів, пов’язаних з боротьбою за незалежність і територіальну цілісність України;

4) впровадження творчих та новітніх ідей у створенні та веденні бізнесу, створення нових робочих місць, освіта та працевлаштування соціально уразливих категорій населення, у тому числі осіб з особливими потребами, внутрішньо переміщених осіб тощо;

5) популяризація здорового способу життя, cпортивної діяльності, профілактики та охорони здоров’я населення;

6) утвердження ролі сім’ї в суспільстві, захист дитинства, материнства та батьківства;

7) культурно-мистецька та наукова діяльність, збереження і популяризація історичної та культурної спадщини;

8) захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, охорона навколишнього природного середовища, захист тварин.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux