• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Заступниця Міністра Марина Попатенко взяла участь у дискусії на тему викликів та можливостей державної підтримки бізнесу в період війни та формування політики у сфері підприємництва
опубліковано 19 листопада 2022 року о 16:16

Дискусія відбулась 18 листопада за участі представників центральних органів виконавчої влади, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, Навчального центру підприємництва та інновацій в Україні Startup Ukraine, інших зацікавлених організацій в рамках Всесвітнього тижня підприємництва Global Entrepreneurship Week, що відбувся з 14 по 20 листопада в Україні.

Всесвітній тиждень підприємництва – це масштабна кампанія з відзначення та розширення можливостей підприємців у кожній країні та спільноті по всьому світу. Цьогоріч відбувся ювілейний, 15-й GEW. Цей тиждень присвячений українським підприємцям – тим, хто не зупинив свій бізнес попри війну та тримає економічний фронт.

Заступниця Міністра Марина Попатенко взяла участь у панельній дискусії на тему викликів та можливостей державної підтримки бізнесу в період війни та формування політики у сфері підприємництва, наголосивши, що в умовах війни молодіжне підприємництво є одним із вирішальних складових для розбудови сильної України, країни яка воює та при цьому має потенціал та ресурс для розвитку. Даний напрям є одним з проєктів, які увійшли до Національного плану відновлення України, та одним з пріоритетів роботи Міністерства молоді та спорту України.

«В рамках Національного плану відновлення України Мінмолодьспорту також акцентує увагу на створені своєрідної платформи для розвитку молодіжного підприємництва, яка б об’єднала молодь, яка хоче стати підприємцем, яка має ідею та розвиває свій стартап або тільки-но розпочала свій шлях та відкрила власну справу, а також тих, хто вже мають багаторічних досвід і можуть поділитися ним задля розвитку країни. Оскільки в об’єднанні зусиль наша сила! Створення платформи звісно ж відбудеться в тісному партнерстві з представниками національних та міжнародних організацій, а також підприємцями та представниками бізнесу», — зазначила заступниця Міністра.

Крім того Марина Попатенко поділилася планами Мінмолодьспорту щодо створення Українського молодіжного фонду – державної установи, яка буде надавати гранти для реалізації актуальних для держави молодіжних проектів у тому числі для створення нових робочих місць та відкриття власних справ для розвитку молоді в Україні, повернення молоді із-за кордону.

«Ми передбачаємо цей напрям одним із пріоритетних в час війни та післявоєнний період. А також робимо акцент на тому, що зараз важливо створювати такі умови, щоб молоді підприємці відчували підтримку, а також свою важливу роль у наближенні перемоги та відновленні України, в першу чергу це може бути здійснено шляхом створення нових робочих місць для молоді», —  наголосила заступниця Міністра. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux