• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Стартував проєкт «Залучення молоді зі Сходу України до сприяння соціальної згуртованості, національної єдності та культури діалогу»
опубліковано 08 лютого 2022 року о 10:48

7 лютого в Будинку Уряду офіційно стартував новий проєкт «Залучення молоді зі Сходу України до сприяння соціальної згуртованості, національної єдності та культури діалогу».

Метою проєкту є створення сприятливих умов для сталого миру в Україні після політичного врегулювання конфлікту на сході України через посилення залучення молоді, соціальної згуртованості, посилення зв’язку між громадянами та державними установами та владою, а також між різними групами та громад по всій Україні.

Проєкт фінансується Фондом розбудови миру ООН та реалізовуватиметься протягом 18 місяців трьома агенціями ООН: Програмою розвитку ООН, Фондом ООН у галузі народонаселення, Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини у партнерстві з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерством молоді та спорту України, Міністерством культури та інформаційної політики України. В реалізації проєкту, також братимуть участь Всеукраїнський молодіжний центр та молодіжні центри, громадські організації.

Заступниця Міністра Марина Попатенко взяла участь у відкритті проєкту та подякувала представникам агенцій ООН за увагу до питань молоді та готовність забезпечити синергію зусиль різних партерів, використати результати за попередні роки та на їх основі розробити план заходів реалізації проєкту.

«Пріоритети та напрями проєкту співпадають з пріоритетами роботи Міністерства молоді та спорту та відповідають основній меті Державної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки, де ми ставимо для себе за основну ціль нашої роботи – активізувати участь молоді в житті суспільства. Таким чином ми відмічаємо спільність наших позицій та готовність синхронізувати зусилля для досягнення кращого результату», - зазначила Марина Попатенко.

Молоді люди зі Сходу України через заходи, які будуть реалізовані в рамках проєкту дізнаються про можливості розвитку в Україні, зокрема активності Українського молодіжного фонду, що планує восени цього року оголосити перші конкурси для молоді та ІГС на гранти для реалізації молодіжних проєктів.

Крім того, Мінмолодьспортом запропоновано звернути увагу на фізичну культуру та спорт як середовище, де молоді люди проводять багато вільного часу готуючись до змагань. Наразі розглядається можливість включення учасників спортивного руху до активностей плану дій проєкту.

Передбачається, що активна фаза розпочнеться у квітні 2022 й основні його заходи відбудуться упродовж цього року у Херсонській, Луганській, Донецькій області та місті Києві.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux