• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулось чергове засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви
опубліковано 31 травня 2023 року о 19:00

31 травня у форматі відеоконференції відбулось засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви.

Метою засідання було визначення переможців конкурсів, оголошених у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви українською та литовською національними керуючими установами.

Засідання відбулося під головуванням литовської сторони, а саме директора Агентства у справах молоді Йозаса Ланяускаса. Від литовської сторони на засіданні також була присутня Уґне Матулевічєне – начальник відділу країн Східної Європи Департаменту політики східного сусідства Міністерства закордонних справ.

Від української сторони у засіданні взяли участь заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, народна депутатка України Юлія Овчинникова, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров, грантова менеджерка Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» Анна Острікова .

Пріоритетними напрямками проєктів, які будуть реалізовані є підтримка ініціатив молоді, спрямованих на подолання наслідків війни росії проти України, допомогу молоді, яка постраждала від російської агресії, налагодження співпраці молоді та місцевих громад задля інтеграції молодих людей в суспільне життя, обмін професійним досвідом між молодіжними працівниками двох країн та зміцнення зв’язків між скаутськими організаціями України та Литви.

«Перед нами, як перед країною, яка перебуває у стані війни, зараз стоїть багато викликів і тому для нас надзвичайно ціно, що ми продовжуємо обміни молоддю, адже важливо надавати молоді нові можливості для її розвитку, поглиблювати співпрацю, посилювати зв’язки та взаємодію між нашими країнами. Обміни молоддю для нас важливі, як елемент єднання української та литовської молоді та механізм підтримки зв’язків з українською молоддю, яка тимчасово виїхала з України у зв’язку з війною та зараз перебуває на території Литви», – відмітила Марина Попатенко.

За результатами засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви переможцями конкурсу заявок у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви визначено 5 організацій, які у поточному році реалізують свої проєкти за фінансової підтримки Мінмолодьспорту.

Із переліком організацій-переможців можна ознайомитись тут.

У 2023 році на реалізацію проєктів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви передбачено 1 млн 200 тис. грн.

До відома:

Мінмолодьспортом в рамках конкурсу отримано 12 заявок від інститутів громадянського суспільства та установ, які працюють з молоддю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux