• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко взяла участь у Всеукраїнському форумі вуличних культур
опубліковано 13 квітня 2021 року о 09:45

З 9 по 11 квітня в м. Харкові в онлайн-форматі відбувся триденний Форум вуличних культур - 2021, який зібрав представників вуличних культур Харківщини та всієї України, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, під час якого було презентовано найкращі проєкти та ініціативи щодо розвитку вуличних культур.

У Форумі взяла участь заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко, яка зосередила увагу, що в цьому році затверджена Указом Президента України Національна молодіжна стратегія до 2030 року, доопрацьована Державна цільова соціальна програма «Молодь України» на 2021 – 2025 роки і, власне, планується прийняття Закону «Про основні засади молодіжної політики».

«Коли ми говоримо про закладені пріоритетні напрями Стратегії, а це безпека та життєстійкість, здоровий спосіб життя, спроможність, інтегрованість у світ та українське суспільство, то в кожному напряму своє місце займають і вуличні культури», – зазначила Марина Попатенко.

 «Коли ми говоримо про Державну цільову соціальну програму «Молодь України» на 2021 – 2025 роки, то ми хочемо, щоб молоді люди були активними у власних громадах, утворити для них можливості для безпечного розвитку. Ми чітко усвідомлюємо, що молода людина має бути почута у своїй громаді, має мати голос і цей голос має бути врахований через різноманітні інструментарії та інституції. Громадські молодіжні організації, молодіжні ради, експертні групи можуть впливати на стратегію розвитку відповідної територіальної громади, порушувати актуальні для молоді питання, в тому числі питання розвитку вуличних культур та відповідної молодіжної інфраструктури», – підкреслила Марина Попатенко.

Закон «Про основні засади молодіжної політики» демонструє готовність держави визнати вуличні культури як складову національної молодіжної політики, вводить нові поняття: «молодіжна політика», «молодіжний працівник», «молодіжний центр», «вулична культура» та багато інших. Так, найближчим часом по всій державі буде створена багаторівнева інфраструктура молодіжних центрів, а на державному рівні з’явиться «Український молодіжний фонд» за зразком успішно працюючого «Українського культурного фонду». УМФ має надавати грантову підтримку організаціям і навіть фізичним особам, які створюють проєкти у молодіжній сфері.

Імплементація Закону України «Про основні засади молодіжної політики» передбачає розробку 15 нормативно-правових актів, які запровадять механізми вдосконалення процесів розвитку молоді, відкриє доступ до ресурсної підтримки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux